INOX 304 ONDERSCHEIDEN VAN INOX 316

tips & tricks - inox 316

De Sofel Molytest is een innovatieve testmethode waarmee men snel en eenvoudig het onderscheid kan maken tussen twee veelgebruikte soorten roestvrij staal: inox 304 en inox 316. Deze test, die slechts 5 tot 10 minuten in beslag neemt, biedt een efficiënte oplossing voor professionals in de metaalindustrie, constructie en andere sectoren waar roestvrij staal cruciaal is.

Roestvrij staal van het type 304 en 316 wordt vaak gebruikt in verschillende toepassingen, maar het is essentieel om het juiste type te identificeren, aangezien ze verschillende eigenschappen en toepassingsmogelijkheden hebben. De Sofel Molytest maakt dit onderscheid mogelijk door middel van een snelle chemische reactie.

De testprocedure is eenvoudig en vereist geen gespecialiseerde training.

De Sofel Molytest biedt een kosteneffectieve en tijdbesparende oplossing voor bedrijven en professionals die afhankelijk zijn van nauwkeurige materiaalidentificatie. Door het gebruik van deze test kunnen fouten en problemen als gevolg van onjuiste materiaalkeuze worden voorkomen, wat uiteindelijk de efficiëntie en betrouwbaarheid van projecten verbetert.

Kortom, de Sofel Molytest is een waardevol instrument voor professionals die werken met roestvrij staal, waardoor ze snel en betrouwbaar het onderscheid kunnen maken tussen inox 304 en inox 316, en zo de kwaliteit van hun werk kunnen waarborgen.

Gebruiksaanwijzing:

  1. Schud het flesje goed voor gebruik. Verwijder het dopje en snij de top van de gietteut af.
  2. Reinig het RVS met Scotch Brite/schuurspons. Opgepast: niet meteen bevuilde spons het volgende stuk opwrijven!
  3. Enkele druppels MOLYTEST aanbrengen en 5 tot 10 minuten wachten.
  4. Indien geen kleurverandering: RVS van het type 304
  5. Kleurverandering tot geel/bruin: RVS van het type 316
molytest

Bekijk de producten van deze tip & trick hieronder in onze webshop en bestel ze in 1 klik.

Artikelnummer: molytest
Merk: Sofel

Aantonen van inox 316 door middel van een chemische tester.

€ 62,50
- +
Bekijk artikel