Gebogen inox buisconstructie - las wegnemen en afwerken

Buisconstructie inox afwerken

Bij Megatool streven we ernaar om gebogen inox buizen tot in de puntjes af te werken, en hiervoor hebben we de perfecte tool in huis: de Finitube buizenslijper. Voordat we deze geavanceerde machine inzetten, doorlopen we echter een zorgvuldig proces om ervoor te zorgen dat het eindresultaat aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet.

Onze eerste stap is het gebruik van een linnen gripschijf op onze haakse slijper. Met deze combinatie kunnen we nauwkeurig de lasnaad en lasverkleuring verwijderen, waardoor het oppervlak van de buis wordt geëgaliseerd en voorbereid voor verdere behandeling. We begrijpen dat bij de productie van buizen ongewenste krassen kunnen ontstaan. Om deze onvolkomenheden aan te pakken, vertrouwen we op onze medium RCD schijf, die effectief krassen elimineert en een gladde basis creëert voor verdere bewerking.

Vervolgens schakelen we over naar de fijnere variant van onze RCD schijf, bekend als RCD Very Fine. Deze schijf wordt ingezet om het oppervlak verder te verfijnen en te polijsten, waardoor de buis de gewenste esthetische uitstraling krijgt. Het resultaat is een glad en egaal oppervlak dat klaar is voor de volgende stap in het proces.

Om de oorspronkelijke borstelstructuur te herstellen, maken we gebruik van een open tex band die nauwkeurig bevestigd wordt op de Finitube of Finimaster van Cibo. Deze machines bieden de precisie en kracht die nodig zijn om de gewenste borstelstructuur te bereiken, waardoor het oppervlak van de buis een professionele en hoogwaardige uitstraling krijgt.

Bij Megatool geloven we in het leveren van topkwaliteit en streven we ernaar om elke stap in het afwerkingsproces met uiterste zorg uit te voeren. Met onze geavanceerde tools en expertise zorgen we ervoor dat gebogen inox buizen niet alleen technisch perfect zijn, maar ook een visueel aantrekkelijke afwerking hebben die aan de hoogste normen voldoet.

Buisconstructie inox afwerken

Bekijk de producten van deze tip & trick hieronder in onze webshop en bestel ze in 1 klik.