Old doors won't open new doors

alle onderdelen voor draaipoorten kan je vinden bij Megatool. zowel losse onderdelen als complete sets

Automatische draaipoorten

Een draaipoort of vleugelpoort is zonder twijfel de meest traditionele poort. Ze zijn verkrijgbaar in tal van modellen, volgens standaard formaten, op maat, in hout of in metaal, strak, klassiek… de mogelijkheden zijn eindeloos.

De nodige onderdelen om een draaipoort te maken, kunnen allemaal gevonden worden bij Megatool. Gaande van spijlen en opzetstukken om het uitzicht van de vleugelpoort te bepalen, tot poortonderdelen en automatisatieonderdelen om de poort (automatisch) te laten functioneren.

Vooraleer men de draaipoort kan plaatsen, is het aangeraden om na te gaan of er voldoende ruimte voor of na de poort is, zodat de vleugels volledig kunnen openen.

Indien er te weinig plaats voor of na de poort is, hebben we met CAIS een oplossing bedacht die plaats besparend werkt: de TWIN DRIVE SET .
Schuifpoorten onderdelen en volledige sets

Automatische schuifpoorten

Een schuifpoort bestaat doorgaans uit één stuk dat naar links of rechts opengeschoven wordt.
Dit sluit niet uit dat een tweedelige schuifpoort niet mogelijk is.

Terwijl bij een draaipoort rekening gehouden moet worden met de afstand voor of na de poort (afhankelijk van de draairichting van de poort), is het bij een schuifpoort van groot belang om genoeg ruimte te voorzien aan de linker- of rechterkant van de poort. De kant dat deze openschuift.

Alle mogelijke onderdelen om een schuifpoort te ontwerpen, te plaatsen en te automatiseren kunt u bij Megatool terugvinden.

Indien te weinig plaats is in de openingsrichting van de schuifpoort bieden we volgende oplossing van CAIS aan: FOLLOW ME SET.

Bestaande manuele poorten automatiseren.

Poorten die manueel geopend en gesloten moeten worden, het is steeds een vervelende klus. Men moet telkens de wagen uit, iets wat zeker in de winter te ontzien is. Ook naarmate men ouder wordt, verloopt dit steeds moeizamer. 

Bij Megatool kunt u alle onderdelen vinden om de bestaande manuele poort om te bouwen naar een geautomatiseerde poort. Dit voor zowel draaipoorten als schuifpoorten. 

Wanneer een manuele poort omgebouwd wordt naar een automatisch poort wordt er een bovengrondse motor bevestigd. Dit zorgt ervoor dat de poort kan openen en sluiten via een zender of schakelaar van op afstand. 

De prijs voor het automatiseren van een poort is steeds afhankelijk van het gewicht en de afmetingen van de poort. Deze bepalen hoe zwaar de onderdelen en motor moeten zijn. 

Bij automatisatie werkt Megatool samen met FAAC, een merk dat gekend staat voor zijn kwaliteit en een uitgebreid aanbod biedt aan mogelijke opties. Bovendien biedt FAAC technische ondersteuning bij de installatie.


Automatische poorten - de voordelen:


 1.“Sesam open u”

Men kan de poort bedienen van op een afstand. 


2. Bijna alle poorten kunnen omgebouwd worden naar automatische poorten. 

Twijfelt u of dit bij uw poort mogelijk is? Contacteer ons voor vrijblijvende info. 


3. Een automatische poort heeft “ogen op de rug”. Dreigt de poort tijdens het sluiten een object of persoon te raken, dan stopt deze meteen automatisch. 


4. Een automatische poort vraag weinig onderhoud. 

De automatisatiesystemen die u bij Megatool kan vinden zijn stuk voor stuk uiterst onderhoudsarm. Motor en besturingssystemen die Megatool aanbiedt, zijn van hoogstaande kwaliteit.  


5. Een automatische poort jaagt inbrekers weg. 

Een manuele poort wordt vaak niet of niet goed gesloten, iets wat de deur opent voor ongewenste gasten. 

Geautomatiseerde poorten zijn getest tegen inbraak en verhogen de privacy. 


Blijf op de hoogte van nieuwigheden en promoties