Beitsen van inox


Om inox succesvol te beitsen, is het sterk aangeraden om de inox vooraf goed te ontvetten. Eens het beitsproduct is aangebracht door middel van een pasta, een dompeling of verneveling moet het product na de inwerkingstijd zeer goed afgespoeld worden met een neutralisatieproduct om verdere doorwerking te vermijden.

Het product nadien laten passiveren is iets wat veel mensen niet doen, omdat het veel tijd kost. Maar indien deze stap overgeslagen wordt, ontstaat er snel nieuwe roestvorming doordat de beschermende chroomoxidelaag nog niet voldoende tijd heeft gehad om zich weer te vormen.

Op een natuurlijke wijze passiveren, neemt afhankelijk van de omgevingsomstandigheden 24-48u in beslag. Met de Quick Passiv kan de chroomoxidelaag zich terug vormen tot de beschermende en passieve laag in slechts 5 à 10 minuten.

Het is aangetoond dat onderhoud van RVS noodzakelijk is. Daarom bieden wij producten aan die de chroomoxidelaag van RVS onderhouden en zelfs aanzetten tot herstel.

Indien toch roestvorming op de RVS ontstaat (denk maar door rondzwevende roetdeeltjes (vliegroest), zand verspreid voornamelijk aan de kuststreek) dan kan deze ook behandeld worden met onze Rinox gel of pasta om deze roestvorming terug te doen verdwijnen en de RVS er als nieuw te laten uitzien.

Cortenstaal

Laatste tijd vinden we cortenstaal meer en meer terug in het openbaar straatbeeld of in tuinen. Denk maar aan afboording in tuinen, omheining, brievenbussen, volledige gevels die opgetrokken worden in cortenstaal.

Cortenstaal typeert zich door de roest-bruine kleur. Wat veel eindklanten niet weten is dat deze kleur slechts na een aantal maanden of zelfs na een aantal jaren gevormd wordt. Omdat wij geen invloed kunnen uitoefenen op de natuurlijke omgevingsfactoren, gebeurt het dikwijls dat deze roest-bruine kleurlaag niet egaal wordt gevormd.

Daarom bieden we bij Megatool het product “Cortensteel Oxidizer” aan dat de corrosievorming versnelt. Hierbij wordt de roestbruine kleur op een egale manier gevormd in een tijdspanne van 12 à 24u.

Omdat cortenstaal veel gebruikt wordt in tuinen en op terrassen, is men er zich niet van bewust dat het cortenstaal bloedvlekken veroorzaakt op deze tegels. Om dit te voorkomen kan men “Rustfix Oil” aanbrengen om de roestlaag te fixeren en bloedvlekken te voorkomen.


Verkleuring van lasnaden doen verdwijnen

Er bestaan 2 mogelijkheden om de verkleuring van lasnaden te doen verdwijnen. 1) mechanische bewerking en 2) chemische bewerking.

Het spreekt voor zich dat de chemische bewerking veel sneller werkt. Hiervoor heeft men een beitsmachine nodig die via een elektrische stroom en een chemisch product de verkleuring van en rond de lasnaad kan doen verdwijnen. Afhankelijk van de kwaliteit van de lassen, heeft men verschillende soorten producten.

Deze chemische manier werkt perfect bij binnenhoeken of lassen op moeilijk bereikbare plaatsen. Afhankelijk van het soort werkstuk kan men gebruik maken van een penseel of koolstofborstel. Meer uitleg hierover kan je terugvinden op machines & accessoires. Een bijkomend pluspunt is dat deze producten ook gebruikt kunnen worden voor constructies die geplaatst zullen worden in een voedingsomgeving.

Blijf op de hoogte van nieuwigheden en promoties